Ρυτίδες έκφρασης

face

Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, για την περίοδο της ζωής τους όπου εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης, ενώ η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι πλέον ορατή.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

H αλαντοϊνική τοξίνη είναι μια ουσία μικροβιακής προέλευσης, η οποία δρα επάνω στον μυ, αναστέλλοντας τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και εμποδίζοντας τις συσπάσεις.

Η θεραπεία με αλαντοϊνική τοξίνη είναι μία ακίνδυνη εφαρμογή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 ως 20 λεπτά, αναλόγως την ένδειξη, όπου με λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών ακινητοποιούνται οι μύες που προκαλούν τις ρυτίδες, ενώ τελευταία εφαρμόζεται με επιτυχία και στις κάθετες ρυτίδες του λαιμού.

Μετά την εφαρμογή μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας. Τα αποτελέσματα διαρκούν ανάλογα με τη μυική ισχύ και συμπεριφορά του προσώπου που εφαρμόζεται έως και 8 μήνες.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Οι πιο συνηθισμένες ενδείξεις εμφανίζονται γύρω από τα μάτια. Ακόμα και σε μικρές ηλικίες παρατηρούνται συχνά λεπτές ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού, γνωστές ως «πόδι της χήνας», οι οποίες δημιουργούνται κυρίως λόγω της εκφραστικότητας του προσώπου.

Η θεραπεία εφαρμόζεται επίσης για τα προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή των φρυδιών, με συχνότερες περιπτώσεις την κάθετη ρυτίδα στο μεσόφρυο (υπεύθυνη για τη συνοφρυωμένη όψη πολλών γύρω μας) και την πτώση των φρυδιών με το χρόνο, λόγω χαλάρωσης του δέρματος.

Οι οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο, αποτέλεσμα της δράσης του μετωπιαίου μυός που ανορθώνει τα φρύδια, είναι επίσης ένα στοιχείο που προδίδει την ηλικία και μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία αλαντοϊνικής τοξίνης.

Εφαρμόζεται συνοπτικά στις εξής περιοχές :

  • Πόδι της χήνας (περιοφθαλμικές ρυτίδες)
  • Οριζόντιες ρυτίδες μετώπου
  • Κάθετες και οριζόντιες ρυτίδες στο μεσόφρυο
  • Ρυτίδες στη ράχη της μύτης (bunny lines)
  • Περιστοματικές ρυτίδες (ρυτίδες καπνιστού) σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες
  • Επανακαθορισμός των γραμμών του σαγονιού και του λαιμού (Νefertiti)
  • Στις αντιαισθητικές κάθετες ταινίες του λαιμού (ταινίες πλατύσματος)

Στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού και με σωστή μελέτη των δυναμικών χαρακτηριστικών του προσώπου και της ανατομίας των μιμικών μυών μπορεί η θεραπεία με αλαντοϊνικής τοξίνς να προσφέρει το λεγόμενο “smile contouring”, δηλαδή:

  • στη διόρθωση του χαμόγελου που αποκαλύπτει τα ούλα (horse smile)
  • στη διόρθωση της γωνίας της μύτης και του κρεμάμενου ακρορρινίου, κυρίως στο δυναμικό μέρος του προβλήματος. (κατεβαίνει το ακρορρίνιο/tip με το χαμόγελο)

Tέλος, εκτός από την καταπολέμηση των ρυτίδων η θεραπεία με αλλαντική τοξίνη βρίσκει ιδανική εφαρμογή και στην αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης (υπεριδρωσία). Η διαδικασία της εφίδρωσης είναι μία φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού μας. Όμως κάποιοι ιδρώνουν υπερβολικά στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα, στο μέτωπο προκαλώντας κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά τα άτομα υποφέρουν από μια κατάσταση που ονομάζεται Υπεριδρωσία. Λόγω της υπερέκκρισης ιδρώτα, της δημιουργίας λεκέδων στα ρούχα και της κακοσμία που πολλές φορές συνυπάρχει μπορεί το άτομο να περιέλθει σε πολύ άβολες και αμήχανες στιγμές που μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και την κοινωνικότητά του.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Ενέσιμες Θεραπείες

Υαλουρανικό οξύ

Βελτίωση της όψης του προσώπου

Ρυτίδες έκφρασης

Θεραπεία για τη μείωση ρυτίδων στο πρόσωπο / Αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Βιολογική θεραπεία αντιγήρανσης με χρήση αιμοπεταλίων

Λιποδιάλυση

Ενέσιμη, μη επεμβατική για την καταπολέμηση του λίπους σε πρόσωπο & σώμα

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Επιλέξτε όλους τους τρόπους που θέλετε να επικοινωνούμε μαζί σας:

Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στο υποσέλιδο των email μας. Για πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Μετάβαση στο περιεχόμενο