NECKLIFT

necklift new

Το Necklift ή στα ελληνικά τραχηλικό λιφτ είναι η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της χαλάρωσης του λαιμού, που παρουσιάζεται είτε σαν χαλάρωση της περιοχής κάτω από το πηγούνι, είτε σαν γενικευμένης χαλάρωσης σε όλο τον λαιμό καθώς και ρυτίδων.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Στις περιπτώσεις που υπάρχει χαλάρωση και η έντονη ρυτίδωση στο κάτω τριτημόριο, δηλαδή στον τράχηλο (λαιμό), τότε οι παραπάνω επεμβάσεις μπορούν να συνδυαστούν με το λίφτινγκ του λαιμού (Necklift).

Μέσα από τις ίδιες τομές γύρω από το αυτί πλέον οι χειρισμοί γίνονται στον κύριο μυ του λαιμού που ονομάζεται πλάτυσμα. Έτσι επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ρυτίδων του λαιμού και της χαλάρωσης καθώς και η αποκατάσταση του σχήματος της κάτω γνάθου, όπως αυτό διαγράφεται με την επαναδιάταξη των ιστών πάνω της. Έτσι σε συνδυασμό με την αφαίρεση της περίσειας του δέρματος έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάποιες φορές απαιτείται και μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι μέσω της οποίας μπορεί να αφαιρεθεί περίσσεια λίπους και να γίνει σύσφιγξη των μυών του λαιμού ώστε να διορθωθεί οποιοδήποτε τάση για προγούλι, διπλοσάγονο η έντονο «σακούλιασμα» του δέρματος στην περιοχή. Επιπλέον μπορούν να διορθωθούν και οι εμφανείς, αντιαισθητικές «ταινίες» του πλατύσματος (οι κάθετες χορδές που διαγράφουν σε κάποιους έντονα στο λαιμό).

Η επέμβαση απευθύνεται σε όσους έχουν χαλάρωση στον λαιμό  είτε βρίσκονται στην 4η, 5η, 6η  δεκαετία της ζωής τους ή ακόμα και αργότερα.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ;

  • H χαλάρωση του λαιμού πολλές φορές οφείλεται εκτός από την περίσσεια και χαλάρωση του δέρματος και των μαλακών μορίων και στην έλλειψη καλής στήριξης από τα οστά που βρίσκονται βαθύτερα. Δηλαδή, ένα “αδύναμο” πηγούνι μπορεί να είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τον κρεμασμένο λαιμό, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό. Στην περίπτωση αυτή συμπληρωματικά με το Necklift(ή και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καν το Necklift), η ενίσχυση του πηγουνιού με ειδικό ένθεμα (πωγωνοπλαστική)  ή και κρυστάλλους υδροξυαπατίτη σε ηπιότερες περιπτώσεις, μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συμπληρωματική αυτή επέμβαση μπορεί να καθυστερήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επανεμφάνιση της χαλάρωσης στην περιοχή!
  • Η μικρολιποαναρρόφηση της περιοχής του λαιμού συνδυάζεται σχεδόν πάντα με το Necklift.

Πληροφορίες για την επέμβαση

Πόνος

Ο πόνος της επέμβασης ελέγχεται απόλυτα με την ειδική αναλγητική αγωγή.

Ειδική προστασία για μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδική ελαστική επίδεση η οποία αφαιρείται την επόμενη μέρα του χειρουργείου και αντικαθίσταται από ειδικο ελαστικό ένδυμα.

Αφαίρεση ραμμάτων

Τα ράμματα αφαιρούνται σταδιακά από την 4η ημέρα και μέχρι την 12η ανάλογα με την περίπτωση.

Τοποθετούνται μικρά σωληνάκια (παροχετεύσεις) που αφαιρούνται την 2η ημέρα

Δραστηριότητες

Η επέμβαση γίνεται είτε με γενική είτε με μέθη και τοπική (υπνοχάλαση)

Ο ασθενής θα πρέπει έχει ανυψωμένο το κεφάλι για 24 ώρες . Το δεύτερο 24ωρο επιτρέπεται η βάδιση και η ελαφρά δραστηριότητα. Το τρίτο 24ωρο επιτρέπεται το λούσιμο

Απαιτείται αποχή από έντονες δραστηριότητες, άρση μεγάλου βάρους (πάνω από 10 κιλά), αερόβια γυμναστική για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Πραγματικά Περιστατικά

Περιστατικό #1

Περιστατικό #2

Περιστατικό #3

Περιστατικό #4

Συχνές ερωτήσεις

Για αυτές τις περιπτώσεις, μετά από συζήτηση των αναγκών σας, μπορεί η ιδανική λύση να είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία όπως το Facetite.

Η διαδικασία της γήρανσης δεν σταματά με την επέμβαση. Επομένως,η σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι μετά την επέμβαση θα φαίνεστε για πάντα 8-10 χρόνια νεότερη/νεότερος.

Είναι σχετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι εντοπισμένη στην περιοχή του λαιμού, χωρίς να υπάρχει και στο πρόσωπο, τουλάχιστον στο κατώτερο πρόσωπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως,  θα μπορούσε να γίνει και μεμονωμένα.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Επεμβάσεις Προσώπου

Αφαίρεση Buccal Fat Pad

Αφαίρεση του βυκανητικού λίπους του Bichat.

Λιπομεταφορά

Θεραπεία για την καθολική αναζωογόνηση του προσώπου.

Necklift

Διόρθωση της χαλάρωσης του λαιμού για νεανικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Lip Lift

Διόρθωσης του σχήματος του άνω χείλους

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο