Μείωση Στήθους

meiosi stithous

Η ύπαρξη πολύ μεγάλων μαστών μπορεί να προκαλεί πόνο, να περιορίζει τις δραστηριότητές ή και τις ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών ή να είναι η αιτία να νιώθουν ντροπή ακόμα και απογοήτευση για την εμφάνισή τους.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Ακόμα και ο θηλασμός είναι πιθανόν να δυσχεραίνεται από την ύπαρξη ενός εξαιρετικά μεγάλου μαστού, καθώς παρά το τι θα πίστευε κανείς, ο μαζικός αδένας δεν είναι μεγαλύτερος αλλά αντιθέτως συμπιέζεται από τον υπερπλαστικό ενδιάμεσο ινώδη ιστό.

Η μειωτική των μαστών είναι η επέμβαση κατά την οποία πραγματοποιείται μείωση του μεγέθους των μαστών και μπορεί να προσφέρει μεταξύ άλλων:

  • Ελάττωση του πόνου στον αυχένα, στην πλάτη και στον ώμο που προκαλείται από τους υπέρβαρους μαστούς
  • Τόνωση της αυτοπεποίθησης
  • Δημιουργία μαστών με μέγεθος αρμονικό μεταξύ τους και με το υπόλοιπο σώμα
  • Τοποθέτηση θηλών στη σωστή θέση και κατεύθυνση
  • Απαλλαγή από τον ερεθισμό, τη φαγούρα και τον πόνο στην υπομάστιο πτυχή (δερματίτιδα, παράτριμμα)

 

Οι τομές της επέμβασης είναι είτε γύρω από τη θηλή μαζί με μία κάθετη τομή έως τη βάση του μαστού (υπομάστιο πτυχή), είτε σε σχήμα «άγκυρας» (γύρω από τη θηλή, κάθετη και κατά μήκος της υπομάστιας πτυχής).

Η επιλογή γίνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαστού.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Παρότι η μειωτική επέμβαση του μαστού είναι μια επέμβαση που γίνεται πολλά χρόνια στην πλαστική χειρουργική υπάρχουν νέες τεχνικές και συμπληρωματικά βήματα που μπορούν βελτιώσουν δραματικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η χρήση μόνο κάθετης και περιθηλαίας τομής (circum vertical reduction) με απαλοιφή της οριζόντιας υπομάστιας τομής είναι μια σημαντική εξέλιξη. Με την εφαρμογή των βασικών αξιωμάτων του fatequalization, που δανειζόμαστε από την σύγχρονη λιποαναρρόφηση, μπορούμε να περιορίσουμε τις τομές, στους περισσότερους τουλάχιστον μαστούς.

Η χρήση αυτόλογου λίπους σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να τελειοποιήσει το τελικό σχήμα διατηρώντας έναν σχετικά γεμάτο άνω πόλο παρόλη την συνολική μείωση του όγκου.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται μαζικός αδένας και λίπος, καθώς και το δέρμα που περισσεύει, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρότερων και ελαφρύτερων μαστών. Επίσης, αφαιρώντας τμήματα  του μαστού όπου στατιστικά υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους όγκου, όπως είναι το πλάγιο και κατώτερο, μπορούμε να μειώσουμε την συνολική πιθανότητα καρκινογένεσης.

Στο τέλος της επέμβασης τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος, ο οποίος πρέπει να παραμείνει για έναν μήνα.

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ανεκτός και αντιμετωπίζεται επαρκώς με απλά παυσίπονα. Μπορεί να συνυπάρχει και οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις, συμπτώματα όμως που υποχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει μία αίσθηση μουδιάσματος στην περιοχή της θηλής, που υποχωρεί μετά από λίγες εβδομάδες.

Η επιστροφή στην εργασία στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται 15 περίπου ημέρες μετά το χειρουργείο, ενώ αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται μετά την τέταρτη εβδομάδα.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της μειωτικής των μαστών γίνονται άμεσα και τόσο έντονα αντιληπτές, ώστε οι γυναίκες αυτές να είναι συχνά οι πιο ευχαριστημένες και ικανοποιημένες ασθενείς ενός πλαστικού χειρουργού.

Το οριστικό σχήμα του μαστού καθώς και η τελική του θέση γίνονται διακριτά περίπου 5-6 μήνες μετά την επέμβαση. Οι μετεγχειρητικές ουλές βελτιώνονται διαρκώς μέσα στον πρώτο χρόνο και είναι ελάχιστα διακριτές στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος. Το σχήμα αυτό διατηρείται για πολλά χρόνια και σε κάθε περίπτωση η επίδραση της βαρύτητας σε αυτόν θα είναι πολύ μικρότερη, καθώς το βάρος του νέου μαστού είναι σημαντικά μειωμένο.

Πληροφορίες για την επέμβαση

Αποτέλεσμα

Άμεση, σημαντική μείωση αν και το μέγεθος του μαστού θα συνεχίσει να μειώνεται για περίοδο 4-8 εβδομάδων μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πόνος

Μεταβλητός. Ίσως να χρειαστεί η χορήγηση κάποιου στοματικού παυσίπονου περίπου για 7-10 ημέρες.

Ειδική προστασία για μετά την επέμβαση

Η ασθενής θα χρειαστεί ένα σουτιέν συμπίεσης και θα πρέπει να το φοράει για 2 εβδομάδες. Επίσης, μετά από 2 εβδομάδες, η ασθενής θα πρέπει να φορέσει ένα αθλητικό σουτιέν. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών σουτιέν (με μπανέλα) για 4 εβδομάδες, τουλάχιστον, μετά την επέμβαση.

Αφαίρεση ραμμάτων

Τα ράμματα της επέμβασης είναι όλα απορροφήσιμα και δεν απαιτείται η αφαίρεσή τους.

Σπάνια τοποθετούνται σωλήνες παροχέτευσης αλλά στην περίπτωση που τοποθετηθούν, συνήθως, αφαιρούνται μετά από 1-2  ημέρες.

Δραστηριότητες

Ανάλογα με την περίπτωση απαιτείται ή όχι μια διανυκτέρευση

Μπορεί να κάνει ντους 2 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Μπορεί να οδηγήσει όταν δεν χρειάζεται πια να παίρνει κάποιο παυσίπονο. Δεν θα πρέπει να ασκεί κάποια έντονη δραστηριότητα / να σηκώνει βάρη τουλάχιστον, για 6 εβδομάδες.

Η ασθενής θα πρέπει να παραμείνει εκτός εργασίας ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας.

Παρακολούθηση

Η ασθενής θα παρακολουθηθεί στο ιατρείο την 1η εβδομάδα μετά από τη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε 2 εβδομάδες, 6 εβδομάδες και 3 μήνες ή όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

crisalix home banner 2

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Με την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης της Crisalix μπορείτε να δείτε τη νέα σας εμφάνιση, πριν από τη διαδικασία, σε περιβάλλον 3D

book 3d crisalix

Περισσότερες Επεμβάσεις Στήθους

Γυναικομαστία

Διόρθωση του προβλήματος χειρουργικά σε άντρες.

Μείωση Στήθους

Μείωση του μεγέθους των μαστών

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή

Ανόρθωση Στήθους

Νέο σχήμα και ισχυρή στήριξη στον μαστό

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο