ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ (PAL=POWER ASSISTED LIPOSUCTION)

lipoanarofisi

Η λιποαναρρόφηση είναι η πλέον διαδεδομένη επέμβαση στην Πλαστική Χειρουργική και γίνεται στις περιπτώσεις που απαιτείται βελτίωση σε μία ή και περισσότερες περιοχές του σώματος, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοσθεί σε περιοχές όπως ο λαιμός (διπλοσάγονο-περίγραμμα λαιμού), οι βραχίονες, η κοιλιά, η έσω και έξω επιφάνεια μηρών, οι γλουτοί, η πλάγια κοιλιακή χώρα (λαβές της αγάπης), τα γόνατα, η γάμπα και οι αστράγαλοι κ.α. Επίσης περιοχές που δεν έχουν ανταποκριθεί στη δίαιτα και την άσκηση μπορούν να παρουσιάσουν σημαντικότατη βελτίωση. Τέτοιες περιοχές είναι συνήθως οι γλουτοί και οι μηροί στις γυναίκες και η κατώτερη κοιλιακή χώρα στους άνδρες.

Η χρήση παλμικής κίνησης  κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης με ειδικό εξοπλισμό ονομάζεται PAL λιποαναρρόφηση. Η τεχνολογία αυτή μας επιτρέπει να μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Η εξέλιξη της τεχνικής με την πάροδο των χρόνων έχει οδηγήσει στην S.A.F.E ή αλλιώς στην “ασφαλή λιποαναρρόφηση”.

Η αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων λίπους και μάλιστα σε “επικίνδυνες” περιοχές είναι πλέον εφικτή χωρίς τον φόβο για τη δημιουργία ανωμαλιών στην επιφάνεια της περιοχής που αναρροφούμε με τη

χρήση ειδικού εξοπλισμού και κυρίως η εφαρμογή συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.

Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική εφαρμόζεται και για την διόρθωση προβλημάτων από προηγούμενες επεμβάσεις λιποαναρρόφησης που άφησαν κυματοειδείς επιφάνειες, βαθουλώματα και εξογκώματα.

SAFE
S: separatation (απομόνωση του λίπους)
A: Aspiration (αναρρόφηση)
FE: Fat equalization (εξίσωση του λίπoυς)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η αντιμετώπιση του μόνιμου τοπικού πάχους είναι η βασική ένδειξη της λιποαναρρόφησης.

Η χρήση ειδικού εξοπλισμού και νέων τεχνικών μας επιτρέπει πλέον να δημιουργούμε και “μυικές λεπτομέρειες” και να δίνουμε “γράμμωση” (definition/etching). Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τόσο το σχήμα του περιγράμματος του σώματος όσο και την συνολική του εικόνα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μετά από διήθηση με υγρό που βοηθάει στο να αναρροφηθεί πιο εύκολα το λίπος, εισάγονται μικρές, λεπτές κάνουλες μέσα από μικρές τομές (5-8 χιλ.) του δέρματος. Με την τοποθέτηση της κάνουλας στη σωστή θέση και στο σωστό επίπεδο και με τις κατάλληλες κινήσεις του χειρουργού, αναρροφάται λίπος από τα σημεία που έχει συσσωρευτεί (λιπαποθήκες).

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, όπως η κοιλιοπλαστική, η μειωτική/ανόρθωση/αυξητική μαστών, καθώς και με επεμβάσεις λιπομεταφοράς στο σώμα ή στο πρόσωπο

Πληροφορίες για την επέμβαση

Αποτέλεσμα

Συνήθως ως εξωτερική ασθενής. Δεν απαιτείται νοσηλεία.

Μπορεί να χρειαστούν από 3 έως και 6 μήνες για να εκτιμηθεί πλήρως το αποτέλεσμα ανάλογα με το βαθμό της λιποαναρρόφησης. Ορισμένα οφέλη είναι άμεσα εμφανή.

Πόνος

Μεταβλητός, ανάλογα με το βαθμό και την περιοχή της λιποαναρρόφησης. Ίσως να χρειαστεί η χορήγηση κάποιου στοματικού παυσίπονου περίπου για 3-5 ημέρες.

Ειδική προστασία για μετά την επέμβαση

Η ασθενής θα χρειαστεί ένα σουτιέν συμπίεσης και θα πρέπει να το φοράει για 2-6 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση.

Αφαίρεση ραμμάτων

Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

Κανένας σωλήνας παροχέτευσης.

Δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις καθημερινές δραστηριότητες της ασθενούς.  Μπορεί να κάνει ντους την ίδια μέρα μετά το χειρουργείο.

Οι ημέρες απουσίας από την εργασία εξαρτώνται από τον βαθμό της λιποαναρρόφησης. Συνήθως η επιστροφή είναι άμεση ενώ σε πιο μεγάλες λιποαναρροφήσεις μπορεί να χρειαστούν από 2-5 ημέρες.

Παρακολούθηση

Η ασθενής θα παρακολουθηθεί στο ιατρείο την 1η εβδομάδα μετά από τη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε 2 εβδομάδες, 6 εβδομάδες, 3 μήνες και 6 μήνες ή όποτε κρίνεται απαραίτητο.

High Definition Liposuction

Λιποαναρρόφηση με δημιουργία “γράμμωσης” των υποκείμενων μυών (High Definition Liposuction)

Η κατηγορία αυτή της λιποαναρρόφησης συνδυάζει την PAL λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction) με την χρήση ειδικών τεχνολογιών όπως η ραδιοσυχνότητες (RFassited definition).

Οι βασικές αρχές της λιποαναρρόφησης παραμένουν οι ίδιες με τη διαφορά ότι μετά από προσεκτικό και λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό μπορούμε να “αποκαλύψουμε” και να “τονίσουμε” τους μύες που βρίσκονται στην περιοχή. Η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα από μια κλασσική λιποαναρρόφηση αλλά και τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά!

Η χρήση των υπερήχων μπορεί να προσδώσει ακόμα περισσότερη “ευκρίνεια” στο χειρουργικό αποτέλεσμα και να του δώσει και μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και φυσικότητα.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Επεμβάσεις Σώματος

Αιδιοπλαστική

Βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.

Λιποαναρρόφηση

Βελτίωση σε μία ή και περισσότερες περιοχές του σώματος, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Βραχιονοπλαστική

Αποκατάσταση της χαλάρωσης των βραχιόνων λόγω προχωρημένης ηλικίας ή μαζικής απώλειας βάρους.

Κοιλιοπλαστική

Διόρθωση των κοιλιακών μυών - αφαίρεση περίσσειας κοιλιακού δέρματος - διαμόρφωση της περιφέρειας

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Επιλέξτε όλους τους τρόπους που θέλετε να επικοινωνούμε μαζί σας:

Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στο υποσέλιδο των email μας. Για πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Μετάβαση στο περιεχόμενο