Γυναικομαστία

gynekomastia

Η γυναικομαστία συνήθως πρόκειται για υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα σε άνδρες και εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Το 98% των περιστατικών δεν υποκρύπτει ορμονική διαταραχή, αλλά είναι αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής αστοχίας στη διάρκεια της εφηβείας όταν αρχίζουν να ξεχωρίζουν ορμονικά τα δύο φύλα και να διαμορφώνουν τους δευτερογενείς χαρακτήρες του φύλου.

Το καλύτερο είναι όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα να ελεγχθεί από τον ενδοκρινολόγο ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ορμονικό πρόβλημα. Πολλές φορές αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθειά τους να το καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους, αλλά αυτό σε ενδεχόμενη απώλεια βάρους θα προσθέσει μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η διόρθωση είναι χειρουργική. Ανάλογα με το ποσοστό λίπους ή μαζικού αδένα στο στήθος προτείνεται είτε η αντιμετώπιση μέσω της λιποαναρρόφησης, είτε μέσω αφαίρεσης του μαζικού αδένα. Τις περισσότερες φορές γίνεται μία ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής και αφού η θηλή εγερθεί σαν κρημνός στο πάχος που πρέπει, αφαιρείται όλος ο υπόλοιπος μαζικός αδένας.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθηλαία σύσφιξη του μαστού.

Η νάρκωση είναι συνήθως τοπική ή σε συνδυασμό με μέθη και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες ως το πολύ μία ημέρα. Η επίδεση είναι ειδική πιεστική, δεν φαίνεται από τα ρούχα και παραμένει στο θώρακα για 10 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα.

Ο θώρακας θα πάρει την τελική του μορφή σε 4 με 6 μήνες όταν έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα. Οι ουλές στα περισσότερα περιστατικά χάνονται σχεδόν τελείως και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν τρίχες στο θώρακα, μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα ξεχωρίσει ίχνη της επέμβασης.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Επεμβάσεις Στήθους

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή

Ανόρθωση Στήθους

Νέο σχήμα και ισχυρή στήριξη στον μαστό

Αυξητική Στήθους

Αύξηση του μεγέθους των μαστών.

Μείωση Στήθους

Μείωση του μεγέθους των μαστών

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο