FACELIFT - LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

facelift

H αναζήτηση ενός πιο νεανικού προσώπου είναι το ζητούμενο για μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Παράγοντες όπως ο χρόνος, η βαρύτητα και  το στρες μπορούν να χαράξουν τα σημάδια στο ανθρώπινο πρόσωπο είτε με τη μορφή ρυτίδων, είτε χαλάρωσης είτε περιοχών κρεμάμενου ιστού ( περιοχές ρινοπαρειακών αυλάκων, κάτω από το πηγούνι κ.α.).

Η επέμβαση του λίφτινγκ του προσώπου ( ή αλλιώς ρυτιδεκτομή) είναι μια επέμβαση που βελτιώνει την εμφάνιση του μέσου και κάτω τριτημορίου του προσώπου επεμβαίνοντας στο επίπεδο των μυών του προσώπου και της περιτονίας και διατείνοντας τους προς την φορά αντίθετη της βαρύτητας.

Για την ακρίβεια οι χειρισμοί γίνονται πάνω σε μια ενιαία ανατομική μονάδα που καλείται SMAS (επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα), το οποίο περιλαμβάνει τους μύες, τους συνδέσμους και άλλες στηρικτικές δομές του προσώπου. Έτσι επαναφέρει τις δομές αυτές σε ανατομικές περιοχές που βρίσκονταν παλαιοτέρα.

Η επέμβαση

Αφαιρώντας τέλος το περισσευούμενο δέρμα και τοποθετώντας το στη νέα του θέση χωρίς τάση επιτυγχάνονται 2 βασικοί στόχοι:

  1. Διορθώνονται περιοχές έντονης ρυτίδωσης και χαλάρωσης στις παρειές (μάγουλα), στις ρινοχειλικές αύλακες, στους κροτάφους, στα ζυγωματικά και γενικότερα σε όλο το μέσο και κάτω τρίτο του προσώπου
  2. Η διαδικασία της επούλωσης γίνεται πλέον με τις ελάχιστες δυνατές ουλές, εφόσον πλέον η στήριξη των δομών δεν γίνεται στο δέρμα, όπως παλαιοτέρα, αλλά στις υποκείμενες στιβάδες. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν χρειάζεται πλέον να γίνει «υπερδιόρθωση» η όποια είναι υπεύθυνη και για τα «τσιτωμένα» και «αφύσικα» πρόσωπα του λίφτινγκ

Όταν η επέμβαση μάλιστα συνδυαστεί και με μεταφορά και τοποθέτηση λίπους στις περιοχές αυτές, μπορούμε να επιτύχουμε ολική αναδόμηση με αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Το πλεονέκτημα που έχουν οι επεμβάσεις αυτές είναι ότι οι τομές μπορούν να κρυφτούν μέσα στα μαλλιά. Το μόνο εκτεθειμένο κομμάτι της τομής είναι γύρω από το αυτί, καθώς όμως βρίσκεται μέσα σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, είναι ελάχιστα διακριτή.

MACS LIFT

Το MACSlift (Minimal Access Cranial Suspension Lift) είναι μια νέα μέθοδος «μίνι lifting» που γίνεται με μικρή τομή μπροστά από το αυτί και περιλαμβάνει περιορισμένη αποκόλληση δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι η όλη διαδικασία γίνεται λιγότερο τραυματική για τον ασθενή. Η ανάρτηση των πτωτικών ιστών γίνεται με ειδικά ράμματα που στερεώνονται σε συγκεκριμένο σημείο.

Δεν θα πρέπει να συγχέεται με την μέθοδο των νημάτων καθώς πρόκειται για μία επέμβαση, στα πλεονεκτήματα της οποίας περιλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, η ταχύτερη ανάρρωση από το συνηθισμένο Facelift. Σημειώνεται όμως, ότι η επέμβαση αυτή δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε άτομα με μικρή έως μέτρια χαλάρωση των ιστών του προσώπου και χωρίς ανάγκη διόρθωσης του λαιμού.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FACELIFT

  • Η επέμβαση γίνεται είτε με γενική είτε με μέθη και τοπική (υπνοχάλαση)
  • Τοποθετούνται μικρά σωληνάκια (παροχετεύσεις) που αφαιρούνται την 2η ημέρα
  • Τα ράμματα αφαιρούνται σταδιακά από την 4η ημέρα και μέχρι την 12η ανάλογα με την περίπτωση.
  • Ο ασθενής θα πρέπει έχει ανυψωμένο το κεφάλι για 24 ώρες . Το δεύτερο 24ωρο επιτρέπεται η βάδιση και η ελαφρά δραστηριότητα. Το τρίτο 24ωρο επιτρέπεται το λούσιμο.
  • Το αποτέλεσμα του facelift είναι άμεσο αλλά η τελική εικόνα προκύπτει όταν υποχωρήσει το πρήξιμο. Μετά την 2η εβδομάδα έχει υποχωρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά για την ολοκληρωτική εξαφάνισή του απαιτούνται 3-4 μήνες.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται υπαισθησία, μούδιασμα ή και φαγούρα πίσω από την τομή για λίγα εκατοστά. Δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία αυτό καθώς υποχωρεί μετά από μερικές εβδομάδες.
  • Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλλει αλλά για ένα μέσο πρόσωπο σε ένα άτομο με σχετικά σταθερό βάρος φτάνει και 15 χρόνια.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ

FACECONTOURING
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια συμπληρωματικές επεμβάσεις που βελτιώνουν το σχήμα του προσώπου. Έτσι σε πρόσωπα με αρκετό λίπος στο χαμηλότερο τριτημόριο που αμβλύνει τα χαρακτηριστικά και δημιουργεί αντιαισθητικές καμπύλες αντί για γωνίες, γίνεται η αφαίρεση του λίπους του Bichat. H συμπληρωματική αυτή επέμβαση γίνεται με μία μικρή τομή μέσα από το στόμα. Παράλληλα μπορεί με χρήση ειδικών εξαιρετικά μικρών κανουλών να αφαιρεθεί και λίπος επιφανειακότερα. Όταν κριθεί απαραίτητο από τον χειρουργό μπορεί να γίνει και μικρολιπομεταφορά στο ανώτερο πρόσωπο, δηλαδή να τοποθετηθεί λίπος για να γεμίσει χώρους που άδειασαν με την πάροδο του χρόνου και επομένως να αντιστραφεί η εικόνα του χοντρού προσώπου στο κατώτερο τριτημόριό του. Αντίστοιχα, σε “άδεια” και αποστεωμένα πρόσωπο με έντονη χαλάρωση και ρυτίδωση, ο συνδυασμός της ανόρθωσης και του γεμίσματος (lift and fill) προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

LASER
Στην περιοχές του προσώπου που δεν διορθώνονται με το facelift (περιστοματική περιοχή, περιοχή κάτω από τα μάτια) όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και είναι επιθυμητή μια συνολική αναζωογόνηση του προσώπου τότε γίνεται και θεραπεία με ειδικό λέιζερ (CO2, ή erbium). O συνδυασμός αυτός έχει το πλεονέκτημα χωρίς να μεγαλώνει ο χρόνος αποθεραπείας της επέμβασης επιτελείται μία συνολική βελτίωση σε όλο το πρόσωπο.

Πληροφορίες για την επέμβαση

Αποτέλεσμα

Άμεσο. Πρέπει να περιμένετε την εμφάνιση μώλωπων και πρηξίματος, τα οποία παραμένουν για 1-2 εβδομάδες.

Πόνος

Μεταβλητός. Ίσως να χρειαστεί η χορήγηση κάποιου στοματικού παυσίπονου για 5-7 ημέρες το πολύ.

Ειδική προστασία για μετά την επέμβαση

Το κεφάλι θα μείνει τυλιγμένο όλη τη νύχτα με τον επίδεσμο ο οποίος αφαιρείται μία μέρα μετά την επέμβαση. Στη συνέχεια, θα φορεθεί ένας ιμάντας στο πηγούνι που μπορεί να καλυφθεί με ένα μαντήλι, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες

Αφαίρεση ραμμάτων

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5-7 ημέρες και άλλα σε 10-14 ημέρες.

Αφαίρεση του σωλήνα παροχέτευσης: Θα αφαιρεθεί μία ημέρα μετά το χειρουργείο.

Δραστηριότητες

Μπορεί να κάνει ντους 2 ημέρες μετά το χειρουργείο. Δεν θα πρέπει να σηκώνει βάρη μεγαλύτερα από 10-12 κιλά για 2 εβδομάδες. Μπορεί να οδηγήσει όταν δεν χρειάζεται πια να ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή κατά του πόνου.

Δεν θα πρέπει να ασκεί κάποια έντονη δραστηριότητα / να σηκώνει βάρη τουλάχιστον, για 6 εβδομάδες.

Είναι απαραίτητο να παραμείνει 1-2 εβδομάδες εκτός εργασίας ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας.

Παρακολούθηση

Ο ασθενής θα παρακολουθηθεί την πρώτη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια στο ιατρείο την 1η εβδομάδα και στη συνέχεια σε 2 εβδομάδες, 6 εβδομάδες και 3 μήνες ή όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Πραγματικά Περιστατικά

Περιστατικό #1

Περιστατικό #2

Περιστατικό #3

Περιστατικό #4

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη εκτίμηση.

Περισσότερες Επεμβάσεις Προσώπου

Αφαίρεση Buccal Fat Pad

Αφαίρεση του βυκανητικού λίπους του Bichat.

Πωγωνοπλαστική

Διορθώνει το υποπλαστικό/αδύναμο πηγούνι.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις βελτιώνοντας το σχήμα της μύτης.

Necklift

Διόρθωση της χαλάρωσης του λαιμού για νεανικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο