Browlift Ανόρθωση Μετώπου

browlift

Το Browlift είναι η επέμβαση εκείνη που διορθώνει το σχήμα και τη θέση των φρυδιών και σε κάποιες περιπτώσεις τις ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ένα από τα κύρια προβληματικά χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως καταγράφηκαν από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή του τόξου (πτώση) των υπερόφρυων (των φρυδιών).

Η επέμβαση αυτή αποσκοπεί στην βελτίωση της εικόνας του άνω τριτημορίου του προσώπου, δηλαδή την περιοχή από τα φρύδια μέχρι την αρχή του τριχωτού. Περιλαμβάνει δηλαδή κατά κύριο λόγο το μέτωπο.

Τα τελευταία χρόνια η επέμβαση αυτή λόγω της εμφάνισης διαφόρων μη επεμβατικών τεχνικών που εφαρμόζονται στην περιοχή έχει αποκτήσει πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις και εφαρμόζεται πολύ σπανιότερα. Σε περιπτώσεις έντονης πτώσης των φρυδιών και ρυτίδωσης του μετώπου όμως, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού.

Πολλές φορές η χαμηλή θέση των φρυδιών είναι υπεύθυνη για την περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο. Λανθασμένα στην περίπτωση αυτή μπορεί να μπει ένδειξη για να γίνει άνω βλεφαροπλαστική, ενώ στην ουσία το πρόβλημα διορθώνεται με το Browlift.

Επομένως, η επέμβαση απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα και τη θέση των φρυδιών, και τις ρυτίδες στο μέτωπο.

Πολλές φορές η χαμηλή θέση των φρυδιών είναι υπεύθυνη για την περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο. Λανθασμένα στην περίπτωση αυτή μπορεί να μπει ένδειξη για να γίνει άνω βλεφαροπλαστική, ενώ στην ουσία το πρόβλημα διορθώνεται με το Browlift.

Τεχνικές

Η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε με την ανοικτή είτε με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο.

Στην ανοικτή μέθοδο γίνεται μια στεφανιαία τομή μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, περίπου από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Μέσα από αυτήν την τομή μπορούμε να απελευθερώσουμε τους ιστούς και να ανορθώσουμε τη θέση των φρυδιών, να διορθώσουμε τις ρυτιίες του μετώπου αλλά και του μεσοφρύου. Μάλιστα οι ρυτίδες στο μεσόφρυο απαλύνονται δια παντός καθώς επεμβαίνουμε χειρουργικά στους μύες που τις δημιουργούν. Σήμερα θα έλεγε κανείς ότι η κύρια ένδειξη ενός στεφανιαίου Browlift είναι το πολύ υψηλό μέτωπο με γραμμή του τριχωτού της κεφαλής (hairline) που ξεκινάει πολύ πίσω. Αυτό γίνεται πολύ έντονο για παράδειγμα στις γυναίκες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και μαζεύουν τα μαλλιά τους πίσω με κάποια κοτσίδα.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ανυψώσει τα φρύδια και να τεντώσει το μέτωπο ( ουσιαστικά δηλαδή να προσομοιάσει εν μέρει ένα browlift), όμως τονίζει ακόμα περισσότερο το μεγάλο ύψος του μετώπου και της γραμμής του τριχωτού της κεφαλής.

Στην ελάχιστη επεμβατική μέθοδο, η οποία είναι και η κύρια μέθοδος που εφαρμόζεται σήμερα,  χρησιμοποιείται μία τομή μήκους περίπου 3 εκ. στα πλάγια του τριχωτού σε κάθε πλευρά.  Έτσι μέσω 2 κρυμμένων μέσα στα μαλλιά τομών σηκώνονται τα φρύδια στη νέα τους θέση.

Η ίδια αυτή επέμβαση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία χρόνια και μάλιστα μπορεί και να αναφέρεται σαν “CatEyeLift” αλλάζοντας και την κλίση των ματιών.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ;

Συνήθως συνδυάζεται με την άνω βλεφαροπλαστική και σπανιότερα και με την κάτω βλεφαροπλαστική. Έτσι μπορεί να γίνει μια συνολική αναζωογόνηση της περιοφθαλμικής περιοχής.

drdrakotos 2 e1589374436343
Το συχνότερο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε αυτές τις επεμβάσεις είναι να τα φρύδια 6 μήνες με ένα χρόνο μετά την επέμβαση να κατεβαίνουν πάλι, με συνέπεια  να χάνουμε ένα μέρος του αισθητικού αποτελέσματος. Με τη χρήση ειδικού απορροφήσιμου πλέγματος μακράς διάρκειας  (GalaFLEXP4HB) μπορούμε να λύσουμε σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα. Η εξαιρετική ενίσχυση που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνική (Super Charged Browlift) υπόσχεται αποτελέσματα μακράς διαρκείας.

Πληροφορίες για την επέμβαση

Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία ή μέθη.

Αφαίρεση ραμμάτων

Τα ράμματα αφαιρούνται σταδιακά από την 4η ημέρα και μέχρι την 12η ανάλογα με την περίπτωση.

Συχνές ερωτήσεις

Για αυτές τις περιπτώσεις, μετά από συζήτηση των αναγκών σας, μπορεί η ιδανική λύση να είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία όπως το Accutite.

Ειδικά όταν ενισχύεται με ειδικό πλέγμα (super charged Browlift) τα αποτελέσματα διαρκούν πάνω από 6-7 έτη.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Επεμβάσεις Προσώπου

Lip Lift

Διόρθωσης του σχήματος του άνω χείλους

Λιπομεταφορά

Θεραπεία για την καθολική αναζωογόνηση του προσώπου.

Αφαίρεση Buccal Fat Pad

Αφαίρεση του βυκανητικού λίπους του Bichat.

Πωγωνοπλαστική

Διορθώνει το υποπλαστικό/αδύναμο πηγούνι.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο