Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

face

Χάρις στην αντιφλεγμονώδη και αναγεννητική δράση της η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται κατά κόρον σε τραυματισμούς μαλακών μορίων (π.χ. τενόντων, συνδέσμων, χόνδρων) καθώς και στην αντιμετώπιση χρόνιων καταστάσεων (π.χ. αρθρίτιδες, ινομυοσίτιδες κτλ.).

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρόπος Εφαρμογής

H διαδικασία περιλαμβάνει καταρχήν τη λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος με φλεβοκέντηση. Εν συνεχεία γίνεται η φυγοκέντρηση του υλικού σε ειδική συσκευή, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός του πλάσματος από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και η απομόνωση του τμήματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Αφού προστεθεί μια ειδική ουσία που ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια, το υλικό είναι έτοιμο προς έγχυση.

Η εφαρμογή γίνεται με ειδικές λεπτές βελόνες.

Η έγχυση γίνεται σε διαφορετικά βάθη του δέρματος ανάλογα με την περίπτωση και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, από τελείως επιφανειακό έως αρκετά βαθιά κοντά στο επίπεδο των οστών. Η τεχνική περιλαμβάνει την αργή έγχυση του υλικού σε γραμμική ή διασταυρούμενη πορεία και ακολούθως μάλαξη της περιοχής.

Στην περίπτωση εφαρμογής στο πρόσωπο, γίνονται εγχύσεις μικρών ποσοτήτων ξεκινώντας από τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και ακολούθως στις πιο επιφανειακές, ενώ κατά κανόνα η θεραπεία ξεκινά με τις πιο «προβληματικές» περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές η τεχνική είναι παρόμοια με μικρές διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των αγγείων και των τενόντων στα χέρια, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός τους κατά την διάρκεια.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Δεδομένου ότι η αυτόλογη μεσοθεραπεία ανήκει στην κατηγορία των anti-aging θεραπειών, μπορεί μόνη της αλλά κυρίως σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες να ενταχθεί σε ευρύτερα πρωτόκολλα αντιγήρανσης. Αντενδείξεις της θεραπείας είναι η παρουσία αυτοάνοσων ή αιμοτολογικών νοσημάτων στο ατομικό ιστορικό και η ενεργός λοίμωξη του δέρματος. Σε ποιά σημεία του σώματος; Εφαρμόζεται τόσο στο ανώτερο, όσο και στο μέσο και κατώτερο πρόσωπο, ενώ έχει ένδειξη και για τα χέρια, το ντεκολτέ, το τριχωτό της κεφαλής και άλλα προβληματικά σημεία του σώματος.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα και πόσο διαρκεί;

H αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία ή και σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους αντιγήρανσης. Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων συνίσταται η εφαρμογή 3 θεραπειών ανά 4-8 εβδομάδες. Βελτίωση στην υφή, στον τόνο και την σπαργή του δέρματος μπορεί να παρατηρηθεί από τις επόμενες μέρες της θεραπείας και γίνονται εμφανείς γύρω στα 8 εβδομάδες, ενώ η πλήρης αναδόμηση του κολλαγόνου αναμένεται περίπου στους 3 μήνες. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως και ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστα. Κατά την εφαρμογή της θεραπείας είναι πιθανόν να δημιουργηθούν μικρές μελανιές οι οποίες αντιμετωπίζονται με ψύξη αλλά και κρέμα arnica. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα σε 24 ώρες.

Video

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Περισσότερες Ενέσιμες Θεραπείες

Λιποδιάλυση

Ενέσιμη, μη επεμβατική για την καταπολέμηση του λίπους σε πρόσωπο & σώμα

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Βελτίωση της υφής της επιδερμίδας / Απάλυνση ρυτίδων.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Βιολογική θεραπεία αντιγήρανσης με χρήση αιμοπεταλίων

Υαλουρανικό οξύ

Βελτίωση της όψης του προσώπου

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Art-Surgery και λάβετε μία εξειδικευμένη ιατρική εκτίμηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο