Ο πλαστικός χειρουργός αναλύει μια νέα τάση για να αποκτήσετε συμμετρία και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας

Ο πλαστικός χειρουργός αναλύει μια νέα τάση για να αποκτήσετε συμμετρία και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας

Οι θεραπείες αισθητικής επικεντρώνονται δικαιολογημένα εδώ και πολλά χρόνια στο μέσο τριτημόριο του προσώπου. Η προσθήκη όγκου στα ζυγωματικά μπορεί να δώσει μια πιο νεανική ή θηλυκή όψη. Προσθέτοντας όγκο και διαμορφώνοντας το σχήμα στο μέσο τριτημόριο του προσώπου μπορούν επίσης να μειωθούν τα σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, το κάτω μέρος του προσώπου, εκτός από τα χείλη έχει παραμεληθεί εδώ και πολύ καιρό. Το σχήμα του κάτω μέρους του προσώπου έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική μας εμφάνιση. Δίνει συμμετρία στο πρόσωπό μας και μπορεί επίσης να επηρεάσει τη φαινομενική μας ηλικία.

Οι θεραπείες αισθητικής στρέφονται πλέον στο κάτω μέρος του προσώπου.

Η συμμετρία και οι αναλογίες των διαφόρων μερών του προσώπου μας επηρεάζουν την εμφάνισή μας σε μεγάλο βαθμό. Μικρές αλλαγές, για παράδειγμα λίγο πιο προέχον πηγούνι, ή ένα πηγούνι με γωνίες σε έναν άνδρα, θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στη εμφάνιση συνολικά. Για τους λόγους αυτούς, το κάτω μέρος του προσώπου ήρθε στο επίκεντρο των θεραπειών αισθητικής τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, η ανάπτυξη νέων gel υαλουρονικού οξέος, με διαφορετική σταθερότητα, παρέχει στους επαγγελματίες υγείας ακόμη καλύτερα εργαλεία για τη διαμόρφωση του σχήματος, για παράδειγμα στο πηγούνι και στο περίγραμμα του προσώπου.

Εμείς μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό, Δρ. Δημήτρη Δρακωτό, για να δώσουμε απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας σχετικά με αυτή τη νέα τάση:

Πόσο σημαντικό είναι το πηγούνι για τη συμμετρία στο πρόσωπό μας;

Για τον καθένα μας είναι διαφορετικό το τι είναι ελκυστικό και η συνεργασία σας με κάποιον ειδικό που κατανοεί τη δική σας αντίληψη για την ομορφιά είναι σημαντική. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές και προσεγγίσεις στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Η συμμετρία είναι κάτι που ενδιαφέρει τους ειδικούς. Εκείνοι που έχουν κάνει εγχύσεις υαλουρονικού οξέος στο μέσο πρόσωπο, αλλά έχουν παραμελήσει το κάτω μέρος του, ενδέχεται τελικά να έχουν ένα μη ισορροπημένο ή δυσανάλογο πρόσωπο. Για τη βελτίωση της εμφάνισης του κάθε ασθενούς οι εξατομικευμένες θεραπείες αισθητικής εστιάζουν πλέον στο περίγραμμα του προσώπου και στο σχήμα ή στην προβολή του πηγουνιού.

Το πηγούνι επηρεάζει το σχήμα του προσώπου σε μεγάλο βαθμό. Ένα πολύ κοντό πηγούνι μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός στρογγυλού προσώπου. Εάν το πηγούνι είναι μακρύ, το σχήμα του προσώπου φαίνεται πιο οβάλ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ασθενούς. Το πηγούνι επίσης επηρεάζει την όψη προφίλ. Η συμμετρία της άκρης της μύτης, των χειλιών και του πηγουνιού είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την ελκυστικότητα ενός προσώπου. Μικρές αλλαγές συχνά αρκούν για να δώσουν συμμετρία. Επομένως, η χειρουργική επέμβαση στο πηγούνι δεν είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις για την αύξηση του όγκου του πηγουνιού ή για την αναμόρφωση του σχήματός του. Οι θεραπείες αισθητικής με δερματικά εμφυτεύματα (dermal filler) αποτελούν συχνά μια πολύ καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ασφάλεια, την τιμή και τα γρήγορα αποτελέσματα.

Υπάρχουν διαφορές στο σχήμα του πηγουνιού μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Όπως προαναφέρθηκε, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Ανάλογα με τις προτιμήσεις είναι καλό να γνωρίζουμε κάποιες γενικές διαφορές μεταξύ των ανδρών και των γυναικών όσον αφορά το σχήμα του πηγουνιού. Το πηγούνι είναι συνήθως πιο μυτερό στις γυναίκες και πιο πλατύ και στους άνδρες. Ένα γυναικείο πρόσωπο είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένο, συμπεριλαμβανομένου και του πηγουνιού, ενώ τα πηγούνια των ανδρών έχουν συνήθως πιο έντονες γωνίες. Ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορούν να τονιστούν με δερματικά εμφυτεύματα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες από τη διαμόρφωση του πηγουνιού ή την αύξηση του όγκου του πηγουνιού με τα ενέσιμα υαλουρονικού οξέος;

Τα δερματικά εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 20 χρόνια στις θεραπείες αισθητικής. Η απήχησή τους οφείλεται στα αποτελέσματα τους όπως επίσης και στον μικρό χρόνο αποκατάστασης που παρουσιάζουν σε σύγκριση με τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως αναφέρθηκε, τα δερματικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί των χειρουργικών επεμβάσεων σε πολλές περιπτώσεις. Όπως συμβαίνει και με τα άλλα είδη θεραπειών με δερματικά εμφυτεύματα, υπάρχουν παρενέργειες, όπως αλλεργικές αντιδράσεις όπου οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό πάντα να επιλέγουμε ασφαλή προϊόντα, όπως το Restylane Lyft που επιλέγω εγώ για να δώσω τις επιθυμητές γωνίες στο οβάλ του προσώπου των ασθενών μου.

Πόσο επώδυνη μπορεί να είναι η διαδικασία;

Όπως και με τα άλλα είδη δερματικών εμφυτευμάτων ενδέχεται να αισθανθείτε πόνο κατά την έγχυση του εμφυτεύματος στο πηγούνι, αλλά συνήθως οι ασθενείς θεωρούν τον πόνο αυτό ήπιο. Η λιδοκαϊνη, ένα τοπικό αναισθητικό, εμπεριέχεται στα περισσότερα εμφυτεύματα σήμερα και μειώνει τον πόνο. Το σημείο έγχυσης μπορεί να κοκκινίσει λίγο. Μετά τη θεραπεία μπορεί να αισθανθείτε πόνο ή ένταση στο πηγούνι. Άλλες αναμενόμενες αντιδράσεις στο σημείο της έγχυσης είναι οι μώλωπες, το οίδημα και ο κνησμός.

Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε πάντα πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας που χρησιμοποιούν προϊόντα αποδεδειγμένης και τεκμηριωμένης ποιότητας.

Ευχαριστούμε πολύ τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Δημήτρη Δρακωτό (Art-Surgery) για τη συμβολή του στη συγγραφή αυτού του άρθρου. Art-Surgery

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Lancy.

Πηγή: themamagers.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο